Amerikai almáspite


Hozzávalók: 

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg kockákra vágott vaj
  • 2 ek porcukor
  • csipetnyi só
  • 0,3 dl víz 

Töltelékhez: 

  • 6-7 db alma
  • 13 dkg cukor
  • 2,5 ek liszt
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek citromlé 


Elkészítése:

A sütőt 180°C-ra bemelegítjük. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük. A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget késsel óvatosan nem túl hosszú résekre vágjuk hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk. A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el