Aszalt szilvával töltött karaj édesburgonyával
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 9 szelet sertéskaraj
- 1 gerezd fogkhagyma
- 20 szem aszalt szilva
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 9 karika füstöltkolbász
- 5 dkg sajt
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az édesburgonyát hámozd meg majd nyolcadold, a karajszeleteket klopfold ki vékonyra. Ezután minden szelet húshoz 2 db szilvát vegyél. Ezt tekerd bele a húsba. Ha kész fogj egy tepsit, tedd bele az édesburgonyát, locsold meg olajjal, sózd és borsozd. Rázd össze, hogy mindenhol bekenje az olaj. Ha ezzel megvagy mehet mellé a husi. A kolbászkarikákat tedd a husi tetejére, majd mehet rá a vékonyra vágott sajt is. A fokhagymát és a maradék szilvát vágd nagyon apróra és szórd meg vele a burgonyát. 160 fokon légkeverés mellett süsd.