Bakonyi csirkepaprikás


Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1 közepes fej paradicsom
  • 1 kicsi paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1,5 dl víz
  • 0,5 liter tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt 

Elkészítése: 

 A csirke húst feldarabolom egyforma csíkokra vagy kockákra. Ezután apróra vágom a hagymát és az olajon üvegesre pirítom, amikor ezzel meg vagyok, hozzá adom a húst és kifehéredésig sütöm. Ekkor hozzá adom a szeletelt gombát és az őrölt pirospaprikát. Sózom, borsozom. Amikor elpárolgott a gomba leve, kb. 1-2 dl vizet öntök alá, bele teszem a paradicsompürét és fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult a hús, hozzá adom a tejfölben elkevert lisztet, mielőtt beleöntöm a tejfölt, kevés alap lével felmelegítem, így szép sima alapú mártást kapok. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el