Bakonyi csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 75 dkg csirkemell
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- 1 közepes fej paradicsom
- 1 kicsi paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1,5 dl víz
- 0,5 liter tejföl
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
Elkészítése:
A csirke húst feldarabolom egyforma csíkokra vagy kockákra. Ezután apróra vágom a hagymát és az olajon üvegesre pirítom, amikor ezzel meg vagyok, hozzá adom a húst és kifehéredésig sütöm. Ekkor hozzá adom a szeletelt gombát és az őrölt pirospaprikát. Sózom, borsozom. Amikor elpárolgott a gomba leve, kb. 1-2 dl vizet öntök alá, bele teszem a paradicsompürét és fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult a hús, hozzá adom a tejfölben elkevert lisztet, mielőtt beleöntöm a tejfölt, kevés alap lével felmelegítem, így szép sima alapú mártást kapok.