Bolognai spagetti


Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl víz
  • 3 csipet só
  • őrölt bors
  • 1 púpozott teáskanál bazsalikom
  • 1 kk oregánó
  • 1/2 kg sertés darálthús
  • 20 dkg paradicsompüré
  • reszelt sajt 
  • 2 egész babérlevél

A tésztához: 

  • 2 l víz
  • 1 kiskanál só
  • 50 ml étolaj
  • 500 g tészta - spagetti (száraz)


Elkészítése: 

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Olajat megmelegítjük, a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rátesszük az áttört fokhagymát. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Készre pároljuk a húst - szükség esetén plusz vízzel, fedő alatt - kb 15-20 perc alatt. Ezután paradicsompürével összekeverjük, Pár perc alatt kissé összepirítjuk a paradicsommal is. Ha szükséges felönthetjük még egy kevés vízzel igény szerint mielőtt levesszük a tűzhelyről, ha kevés a szaftja. Ezzel kész is a szósz!

A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb 10-20 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. A szószt a tésztával összekeverve, sajttal megszórva tálaljuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el