Borsóleves


Hozzávalók:

  • 3 ek napraforgó olaj
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 0.5 kg zöldborsó
  • 1.5 kk fűszerpaprika
  • 2.5 l víz
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint

A galuskához

  • 6 evőkanál gríz
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Az olajon a karikára vágott répákat és a borsót a cukorral együtt megpirítjuk. Kicsi vízzel kb 15 percig pároljuk együtt. Megszórjuk  a pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, ha kell utána fűszereznünk. 

A tojásokat üsd egy tálkába, majd villával verd habosra. Dobj hozzá sót, kevés szódabikarbónát, és fokozatosan adagold hozzá a búzadarát. Keverd jól össze, sima, tejfölszerű masszát kell kapnod. Lefedve hagyd állni hűvös helyen legalább 30 percig, ennyi idő alatt a gríz jól megszívja magát. Ha a massza pihentetés után túl sűrű lesz, hígítsd kevés levessel. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el