Brassói
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- pirospaprika
- 1,5 kg burgonya
Elkészítése:
A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Majd egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk. Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük, és azonnal tálaljuk.