Brassói


Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb 
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • 1,5 kg burgonya 


Elkészítése: 

A combot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Majd egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk. Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük, és azonnal tálaljuk. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el