Carbonara spagetti


Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell sonka
  • 1 konzerv kukorica
  • 500 ml főző tejszín
  • 1 tasak Carbonara alap
  • 1 csomag spagetti 
  • 1 evőkanál vaj
  • fél gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl tej
  • reszelt sajt a tetejére 

Tészta kifőzéséhez:

  • 3 l víz
  • 2 teáskanál só
  • 0,5 dl olaj 


Elkészítés:

Tedd fel a vizet forrni a tésztának! A sonkát kicsi kockákra vágom, majd egy edényben a vajat megolvasztom és megpirítom benne a sonkát. Dobd rá a zúzott fokhagymát. A kukoricát lecsöpögtetem át is lehet mosni, majd felöntöm a tejszínnel. Alacsony lángon/hő fokon főzöm, és sűrűn kell keverni hogy a tejszín ne égjen le. Öntsd hozzá a Carbonara port és a fél dl tejet. Kb 10-15 perc alatt kész van. A tésztát CSAK kizárólag forrásban lévő vízbe tedd bele mert elázik és undorító lesz. Ha kész tálalhatod, a tetejét reszelt sajttal szórd meg!

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el