Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell sonka
- 1 konzerv kukorica
- 500 ml főző tejszín
- 1 tasak Carbonara alap
- 1 csomag spagetti
- 1 evőkanál vaj
- fél gerezd fokhagyma
- 0,5 dl tej
- reszelt sajt a tetejére
Tészta kifőzéséhez:
- 3 l víz
- 2 teáskanál só
- 0,5 dl olaj
Elkészítés:
Tedd fel a vizet forrni a tésztának! A sonkát kicsi kockákra vágom, majd egy edényben a vajat megolvasztom és megpirítom benne a sonkát. Dobd rá a zúzott fokhagymát. A kukoricát lecsöpögtetem át is lehet mosni, majd felöntöm a tejszínnel. Alacsony lángon/hő fokon főzöm, és sűrűn kell keverni hogy a tejszín ne égjen le. Öntsd hozzá a Carbonara port és a fél dl tejet. Kb 10-15 perc alatt kész van. A tésztát CSAK kizárólag forrásban lévő vízbe tedd bele mert elázik és undorító lesz. Ha kész tálalhatod, a tetejét reszelt sajttal szórd meg!