Chilis bab
Hozzávalók:
- 1 konzerv vörös bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 1/2 kg sertés darált hús
- 4 dl víz
- 1 tasak Maggi Chilis bab alap
- 1 dl olaj
- só
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet és a paradicsompürét és a port majd 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet. Kevergesd mert hajlamos leégni. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös bab és kukorica konzervet és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chili-vel, sóval, borssal.