Chilis bab


Hozzávalók:

  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 kg sertés darált hús
  • 4 dl víz
  • 1 tasak Maggi Chilis bab alap
  • 1 dl olaj 

Elkészítése: 

A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet és a paradicsompürét és a port majd 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet. Kevergesd mert hajlamos leégni. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös bab és kukorica konzervet és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chili-vel, sóval, borssal.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el