Diós bejgli


Hozzávalók: 

  • 60 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás a tészta kenéséhez
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • fahéj 

Diótöltelék hozzávalók 

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj 


Elkészítése: 

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral, negyed pohár tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk egy órán át. Közben elkészítjük a diós bejgli töltelékét. Diótöltelék bejgliihez A tejet forraljuk fel a cukorral, keverjük bele a darált diót, a mazsolát, a mézet, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Keverés közben forraljuk át, majd hagyjuk hűlni. A bejgli töltelékének készítésekor ügyeljünk arra, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl hideg, mert a tészta sütés közben szétrepedhet. A megkelt tésztából 4 egyenlő cipót formálunk (mindegyikből egy rúd bejgli lesz). A cipókat kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük bejgli töltelékkel és feltekerjük. A bejgli rudak végeit jól összedolgozzuk. Ügyeljünk arra, hogy a tészta végéhez ne tegyünk tölteléket, mert sütés közben kifolyhat a tésztából. Miután megtöltöttük a bejgli rudakat, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket. A tepsiben a bejgli rudak közé érdemes sütőpapír csíkokat tenni, hogy ne ragadjanak össze. A bejgli rudak tetejét villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük. Egy órát hagyjuk kelni, sütés előtt még egyszer megkenjük a tetejét felvert tojással, 180 fokon 30-35 percig sütjük, aranybarnára.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el