Feketeerdő torta


Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finom liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelék:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • meggyszemek
  • reszelt étcsoki
  • tejszínhab


Elkészítése:

    Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük. A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.  

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el