Feketeerdő torta
Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finom liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A töltelék:
- 1 üveg magozott meggy
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- rumaroma
- 5 dl tejszín
A díszítéshez:
- meggyszemek
- reszelt étcsoki
- tejszínhab
Elkészítése:
Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük. A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.