Fokhagymás parázsburgonya


Hozzávalók:

  • 2 kg apró szemű krumpli
  • 1 ek pirospaprika
  • 5 ek liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsír

Elkészítése:

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk alatta a tüzet és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni. A lisztet keverjük el a pirospaprikával és forgassuk bele a megfőtt krumplinkat. A nagyobb szemeket nyugodtan vágjuk kisebb darabokra. Olvasszuk fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a krumplit és néha megrázva a serpenyőt süssük pirosra. Az utolsó pár percben reszeljük rá a fokhagymát és sózzuk meg.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el