Frankfurti


Hozzávalók: 

  • 1 kis fej kelkáposzta 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 1/2 fehérrépa
  • 1/4 zeller
  • 1/2 dl olaj
  • 1 csomag virsli (5db-os) vagy 2 db krinolin
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 késhegynyi (csipet) őrölt kömény
  • 3-4 liter víz
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors 

Elkészítése: 

A kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A káposztát 4 felé vágjuk, a torzsát kivágjuk, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A zellert meghámozzuk felkockázzuk. A vörös- és fokhagymát kis kockára vágjuk, majd a kevés olajon megpároljuk. Minden mehet bele kivéve a virsli/krinolin. Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, petrezselymet, majorannát és a köményt. Felöntjük vízzel.Takarék lángon hagyjuk, hogy lassan felforrjon. Akkor van majdnem kész ha a répa puha. Ekkor beletesszük a karikákra vágott virslit/krinolint.A tejfölt csomómentesen elkeverjük egy merőkanálnyi lével, majd hozzáadjuk. Igény szerint lehet bele tenni levestésztát illetve rizsszemtésztát.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el