Fűszeres csokilikőr


Hozzávalók: 

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 2 dl fehér rum


Elkészítés 

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt együtt felmelegítjük, és apránként a tojásos cukorhoz öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük (ez kb. 15 perc). Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, míg fel nem olvad, majd a mézeskalácsfűszert is belekeverjük. Langyosra hűtjük, és hozzáöntjük a rumot. Üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt hűtőben egy éjszakát érni hagyjuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el