Grízes krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 db tojás
- 8 csapott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál kakaó
- 8 csapott evőkanál porcukor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 16 dkg búzadara
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg baracklekvár (ne keverd bele!)
- 10 dkg mazsola
Tetejére:
- Kb 4 dkg kakaópor
- 5 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni. Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm a mazsolával együtt. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem. A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem baracklekvárt, majd a krém felét a másik lappal befedem, és rákenek szintén baracklekvárt és a krém másik felét. Tetejét jól megszórom kakaóporral és kanalazok rá egy kis lekvárt majd hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel. A grízt mindenki saját ízlése szerint cukrozza.