Grízes krémes


Hozzávalók:

Tésztához: 

  • 8 db tojás
  • 8 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 8 csapott evőkanál porcukor 

Krémhez:

  • 1 liter tej
  • 16 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg baracklekvár (ne keverd bele!) 
  • 10 dkg mazsola

Tetejére: 

  • Kb 4 dkg kakaópor 
  • 5 evőkanál baracklekvár


Elkészítése: 

A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a hab ne törjön a kakaós, sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy vajazott, lisztezett 35x27cm-es tepsibe öntöm és megsütöm. Hagyom kihűlni. Amíg a piskóta hűl addig a tejben a vaníliás cukrot és a búzadarát kemény grízzé főzöm a mazsolával együtt. Amíg hűl a gríz addig a margarint a porcukorral robotgéppel jól kikeverem. A kihűlt grízhez keverem a margarinos krémet. A piskótát kettőbe vágom, az alsó lapra rákenem baracklekvárt, majd a krém felét a másik lappal befedem, és rákenek szintén baracklekvárt és a krém másik felét. Tetejét jól megszórom kakaóporral és kanalazok rá egy kis lekvárt majd hűtőbe teszem. 2 óra elteltével szeleteltem fel. A grízt mindenki saját ízlése szerint cukrozza.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el