Guacamole


Hozzávalók

  • 2 db avokádó (érett)
  • 1 kis db lila hagyma (apróra vágva)
  • 1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
  • 1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
  • 2 ek citromlé (vagy friss lime)
  • 2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
  • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 0.5 teáskanál só
  • 0.25 teáskanál oregánó
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)ű

Elkészítés:

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
A paradicsomot a végén adjuk hozzá. (én nem magozatm ki a paradicsomot, így hígabb állagot kaptam, ezért tettem bele még 1 ek sűrített paradicsomot is a végén). Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.

(Tipp: Hogy kevésbé barnuljon meg (ez az avokádó tulajdonsága miután felvágjuk és a felülete érintkezik a levegő oxigénjével), tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így lassíthatjuk a folyamatot.)

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el