Guacamole
Hozzávalók
- 2 db avokádó (érett)
- 1 kis db lila hagyma (apróra vágva)
- 1 db paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
- 1 db chili (kimagozva, helyettesíthető tabascoval)
- 2 ek citromlé (vagy friss lime)
- 2 ek koriander (frissen apróra vágva, helyettesíthető 1 ek szárított korianderrel)
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 0.5 teáskanál só
- 0.25 teáskanál oregánó
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)ű
Elkészítés:
Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, koriandert, lime-ot, sót, borsot és jól keverjük össze.
A chilit vagy Tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk.
A paradicsomot a végén adjuk hozzá. (én nem magozatm ki a paradicsomot, így hígabb állagot kaptam, ezért tettem bele még 1 ek sűrített paradicsomot is a végén). Tegyük hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
(Tipp: Hogy kevésbé barnuljon meg (ez az avokádó tulajdonsága miután felvágjuk és a felülete érintkezik a levegő oxigénjével), tegyünk folpackot közvetlenül a szósz tetejére, így lassíthatjuk a folyamatot.)