Gulyásleves


Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár vagy sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 nagy db sárgarépa
  • 1 nagy db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 5 burgonya 
  • 1 ek fűszerpaprika (púpos, édesnemes)
  • 1 ek só (csapott)
  • 1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál fekete bors (őrölt)
  • 1 kis db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsompüré
  • 5 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát kockára vágom, olajon megdinsztelem, a húst kockára vágom és megforgatom a hagymán, hogy kifehéredjen egy kicsit, ezután fűszerezem, só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél. Mehet rá a sűrített paradicsom, zöldségek amiket megpucoltam kockára illetve karikára vágtam. Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm. Hús függő hogy mennyi idő alatt van kész. De másfél órát lehet rá számolni. Ne félj kóstolni !!!  Ha igényli akkor sózd borsozd meg mert a krumpli felszívja a sót. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el