Húsleves


Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 6 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 levél kelkáposzta
  • 2 rózsa karfiol
  • 1 karalábé
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paradicsom
  • 1/2 paprika
  • 4 szem krumpli
  • bors
  • 1 zöldség- vagy tyúkhúsleves kocka 
  • 6 liter víz

Elkésztése: 

A csirkét alaposan megmossuk, daraboljuk, majd mehet az edénybe. Megpucoljuk a zöldségeket, paradicsom, hagyma, paprika, krumpli, zeller, kelkáposzta levél mehet egyben, sárgarépát és a fehérrépát max 4 felé. Mehet a víz és bele a só, bors, petrezselyemcsokor és a leveskocka. A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük (abáljuk), mert akkor kevésbé lesz zavaros, és szépen átfő minden jó lassan. Számoljunk rá 4-5 órát. Ha időközben elfő picit a leve, akkor pótoljuk, de ne feledkezzünk meg a só pótlásáról sem.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el