Húsleves
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 6 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 levél kelkáposzta
- 2 rózsa karfiol
- 1 karalábé
- 1 kisebb zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 paradicsom
- 1/2 paprika
- 4 szem krumpli
- só
- bors
- 1 zöldség- vagy tyúkhúsleves kocka
- 6 liter víz
Elkésztése:
A csirkét alaposan megmossuk, daraboljuk, majd mehet az edénybe. Megpucoljuk a zöldségeket, paradicsom, hagyma, paprika, krumpli, zeller, kelkáposzta levél mehet egyben, sárgarépát és a fehérrépát max 4 felé. Mehet a víz és bele a só, bors, petrezselyemcsokor és a leveskocka. A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük (abáljuk), mert akkor kevésbé lesz zavaros, és szépen átfő minden jó lassan. Számoljunk rá 4-5 órát. Ha időközben elfő picit a leve, akkor pótoljuk, de ne feledkezzünk meg a só pótlásáról sem.