Húsvéti kalács


Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 ek cukor
  • 1 tk só
  • 3 dl tej
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 tk száraz Instant Élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg margarin
  • 1 tojássárgája+pici tej a kenéshez  


Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejjel és pici cukorral felfuttatjuk.A lisztet a mikróban meglangyosítjuk, beletesszük a sót, a többi cukrot, a tojássárgákat és a felfutott élesztőt.Elkezdjük dagasztani (én a robotgéppel), és ha már egy kicsit összeállt, akkor a felolvasztott margarint is lassú adagolásban hozzáadjuk. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától.Folpackkal és ruhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.Óvatosan kiszedjük a tálból, deszkára tesszük. Hosszúkásra formázzuk, és három részre vágjuk hosszában. Befonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire vagy pizzatepsire tesszük körbe hajtva, a végét kissé alágyűrve. Meleg helyen még kelesztjük 30 percet. Tojással megkenjük.A sütőt bemelegítjük, és betesszük a kalácsot. 180 fokon megsütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral (kb. 35-40 perc). Rácson hűtjük.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el