Joghurtos fehér csokoládé eper öntettel


Hozzávalók  kb. 4 db 1,5 dl-es üveghez: 

Joghurtos fehércsoki krém

  • 3,5 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg fehércsoki
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 ek. zselatin 

Bazsalikomos - citromos eperöntet

  • 1/2 tk pektin
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 5 db nagyobb bazsalikomlevél
  • 1 dl víz
  • fél citrom reszelt héja 

Elkészítés: 

A fehércsokit gőz fölött folyamatos kevergetés mellett simára olvasztjuk. Majd felöntjük tejjel és a joghurttal. Hozzáadjuk a zselatint és a vaníliás cukrot, majd az első buggyanásig főzzük. Tiszta üvegekbe töltjük a masszát és srégen döntve hagyjuk hűtőben megdermedni. Egy kis papírtörlő és egy muffin forma segítségével ez könnyű művelet lesz. Kb. 1 órán át a hűtjük. Amikor már dermed a krém, akkor elkészítjük az eperöntetet. 20 dkg epret felnegyedelünk és 10 dkg cukorral és 1 dl vízzel együtt elkezdjük főzni. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a pektint és a finomra aprított bazsalikomot és a reszelt citromhéjat, majd további 10 percig főzzük. A megdermedt krém tetejére kanalazzuk az epres - citromos, bazsalikomos finomságot és további 1 órán keresztül hűtjük.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el