
Kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 10 dkg margarin
- kakaó
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet felmelegítjük a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Kimérjük a többi hozzávalót. A vajat felolvasztjuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez és mehet bele a többi hozzávaló is. Jól összedolgozzuk és hagyjuk kelni, kb 30 percet. Ezután kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük olvasztott vajjal és jól megszórjuk kakaóval - ha cukrozatlan kakaót használunk akkor kell mellé cukor. Feltekerjük és kb 7 cm-es csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megszórjuk még egy kis cukorral és megkenjük még olvasztott vajjal. 180 fokon kb 15 percig sütjük. Ha kész porcukrot szitálunk rá.