Kakaós csiga


Hozzávalók:


  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • kakaó


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet felmelegítjük a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Kimérjük a többi hozzávalót. A vajat felolvasztjuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez és mehet bele a többi hozzávaló is.  Jól összedolgozzuk és hagyjuk kelni, kb 30 percet. Ezután kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük olvasztott vajjal és jól megszórjuk kakaóval - ha cukrozatlan kakaót használunk akkor kell mellé cukor. Feltekerjük és kb 7 cm-es csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, megszórjuk még egy kis cukorral és megkenjük még olvasztott vajjal. 180 fokon kb 15 percig sütjük. Ha kész porcukrot szitálunk rá. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el