Karfiol leves


Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 fehérrépa
  • 3 krumpli
  • 1/2 zeller
  • 2 zöldség- vagy csirkeleves kocka 
  • 3 l víz
  • só 
  • bors
  • tejföl ízlés szerint
  • liszt a habaráshoz
  • tészta ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a zellert és a krumplit kockákra vágjuk.  Beledobunk mindent egy edénybe a karfiolt, a felaprított zöldségeket, a babérlevelet, fűszereket, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (18-20 perc). Ha megfőtt a répa akkor lassan kész van. Tésztát szórhatunk bele. Behabarjuk. Majd tálaljuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el