Karfiol leves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 1/2 fehérrépa
- 3 krumpli
- 1/2 zeller
- 2 zöldség- vagy csirkeleves kocka
- 3 l víz
- só
- bors
- tejföl ízlés szerint
- liszt a habaráshoz
- tészta ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a zellert és a krumplit kockákra vágjuk. Beledobunk mindent egy edénybe a karfiolt, a felaprított zöldségeket, a babérlevelet, fűszereket, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (18-20 perc). Ha megfőtt a répa akkor lassan kész van. Tésztát szórhatunk bele. Behabarjuk. Majd tálaljuk.