Kekszes nasi


Hozzávalók:

  • 1/2 kg háztartási keksz
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 2 dl tej 
  • 1 zacskó mazsola (100 g)


Elkészítése:

A tejet egy nagyobb lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, a kakaót, a vajat és az apróra tört étcsokoládét. Elkezdem melegíteni, folyamatosan keverem le ne égjen. 5-10 perc után hozzáadom a fahéjat is. Összefőzöm. Akkor jó, ha már az étcsoki is megolvadt benne. Nem baj ha hígnak bizonyul, nem kell megijedni. A háztartási kekszet darabokra töröm, egészen apróra. Én ezt úgy szoktam, hogy tiszta konyharuhába teszek egy keveset, és a klopfoló sima felével ütögetem. De kézzel vagy géppel is törheted. Majd a konyharuhából egyenesen beleöntöm a csokis lébe. Így míg az összes keksz bele nem kerül. Lehet hogy bele kell majd tuszkolni, de fakanállal szépen kavargassuk óvatosan, hogy mindegyik kekszdarab csokis legyen. Egy nagy tepsi vagy üveg tálat folpackkal kibélelek, és beleöntöm a kekszes masszát. A tetejét is betakarom folpackkal, majd 3 órára hűtőbe teszem. Ha télen csinálod akkor tedd ki az ablakba. Borítsd ki egy tálcára vagy sima felületre és szeleteld tetszés szerint.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el