Körözött
Hozzávalók:
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 50 dkg tehéntúró (félzsíros)
- 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál köménymag (őrölt)
- 6-8 nagy csipet só
- bors - fekete (őrölt)
- 4 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
Elkészítése:
A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen. A hagymát is hozzákeverjük. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!És kész is a legeredetibb, legklasszikusabb körözött!