Körözött


Hozzávalók: 

  • 2 közepes fej vöröshagyma 
  • 50 dkg tehéntúró (félzsíros)
  • 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  • 6-8 nagy csipet só 
  • bors - fekete (őrölt)
  • 4 púpozott evőkanál tejföl (20%-os) 


Elkészítése:

A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen. A hagymát is hozzákeverjük. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!És kész is a legeredetibb, legklasszikusabb körözött!

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el