Krumplis pogácsa


Hozzávalók: 

  • 1 kg krumpli áttörve 
  • 1 kg finomliszt
  • 35 dkg sertészsír
  • 2 ek só 
  • 3 tojás
  • 3,5 dl tejföl 
  • 5 dkg élesztô
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 tojás a kenéshez 


Elkészítése: 

A krumplit hámozd meg kockázd fel majd tedd fel főni annyi sós vízben, hogy egy ujjnyira ellepje. A sóból tehetsz a vízbe 2 kávéskanálnyit. Ha megfőtt hagyd kihűlni - ez a legfontosabb! Az élesztőt langyos cukros tejben kell felfuttatni.Ha hideg nem működik a kémia, ha meleg akkor megdöglik. Ha kihűlt a krumpli törd össze jó alaposan. Ezután keverd össze az összes hozzávalót egy homogén anyaggá. Ha kész hagyd békén 1 órára. Ha letelt az idő nyújtsd ki max 1/2-1 újnyi vastagra és szaggasd ki egy feles pohárral vagy épp azzal ami tetszik illetve kéznél van. A sütőt kapcsold be 180 fokra légkeverésre. A tojást verd fel. A pogácsákat tedd a sütőtálcára majd kend meg mindegyik tetejét tojással. Told a sütőbe majd 15 perc elteltével kész is. Ha egy kicsit barnábra szeretnéd sütni mehet a 18 perc is.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el