Lasagne
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 közepes db vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 3 dl csirke alaplé
- 2 ek sűrített paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 125 g lasagne tészta
- 30 dkg trappista sajt
- 7 dkg margarin
- 7 dkg finomliszt
- 7 dl tej
Elkészítése:
A hagymát felaprítjuk apró kockákra, előmelegített edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a hagymát és a húst, fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk. Pár perc főzés után hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsompürét és a húsleveslét, jól elkeverjük, és fedő alatt főzzük szép lassan, néha megkeverve. Közben a lisztből, a vajból és a tejből besamelt készítünk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük felhasználásig.
Egy tepsit kiolajozunk, az alját meglocsoljuk egy kis bolognai szósszal majd egy sor tésztát lerakunk, majd rá egy kis bolognai szószt, majd erre mehet a besamel mártás. Majd ismét tészta, bolognai, mártás, tészta, bolognai, mártás, majd a végén megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos előmelegített sütőben fél óráig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is megsült-e, ha könnyen beleszalad, akkor már jó!