Máglyarakás
Hozzávalók:
- 10-12 db kifli
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 liter tej
- 25 dkg vaj
- 5-6 db alma
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg cukor
- 1 marék mazsola
- 1 marék darált dió
- baracklekvár
Elkészítése:
Karikázzatok fel a kiflit. 4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral keverjetek habosra, tegyetek bele 25 dkg olvasztott margarint, és liter tejet. Ebben kell áztatni a kiflikarikákat. Kivajazzátok a tepsit, belesimítjátok az ázott kiflik felét, ezt megkenitek baracklekvárral - vagy amilyen éppen van otthon. Reszeljetek le 5-6 nagyobb almát. Nyomkodjátok ki a levét, és ezt is rétegezzétek a tepsibe. Erre szórhattok még darált diót. Végül a maradék kiflit tegyétek a tetejére. A megmaradt tojásfehérjét verjétek kemény habbá, tegyetek bele 2 kanál lekvárt, és a habot tegyétek a rakás tetejére. Az egészet tegyétek sütőbe, s ha a hab megpirult, zárjátok el, de még hagyjátok száradni a meleg sütőben egy kicsit.