Máglyarakás


Hozzávalók:

  • 10-12 db kifli
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg vaj
  • 5-6 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék darált dió
  • baracklekvár 


Elkészítése

Karikázzatok fel a kiflit. 4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral keverjetek habosra, tegyetek bele 25 dkg olvasztott margarint, és liter tejet. Ebben kell áztatni a kiflikarikákat. Kivajazzátok a tepsit, belesimítjátok az ázott kiflik felét, ezt megkenitek baracklekvárral - vagy amilyen éppen van otthon. Reszeljetek le 5-6 nagyobb almát. Nyomkodjátok ki a levét, és ezt is rétegezzétek a tepsibe. Erre szórhattok még darált diót. Végül a maradék kiflit tegyétek a tetejére. A megmaradt tojásfehérjét verjétek kemény habbá, tegyetek bele 2 kanál lekvárt, és a habot tegyétek a rakás tetejére. Az egészet tegyétek sütőbe, s ha a hab megpirult, zárjátok el, de még hagyjátok száradni a meleg sütőben egy kicsit.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el