Meggyes csokis pudingos


Hozzávalók (egy 30×28 cm-es tepsihez): 

Alsó réteg:

  • 1 kg meggy
  • 1 l víz vagy a befőttnek a leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 23 dkg búzadara 

Középső réteg:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 10 dkg cukor
  • 8 dl tej

Felső réteg:

  • 2 tábla (20 dkg) étcsoki
  • 2 dl tejszín 


Elkészítése: 

A meggyet feltesszük egy lábasban a vízzel, a cukorral és a fahéjjal nagy lángra, a tűzhelyre. Amikor forr, belekeverjük a búzadarát, és amint újra forrni kezd, egy percig kevergetve hagyjuk, majd elzárjuk a gázt, mert nem főzzük szanaszéjjel a meggyet. A darás meggyet a hideg vízzel kiöblített tepsibe öntjük, és elegyengetjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, az előírtnál kicsit kevesebb tejjel, mert az a célunk, hogy jó kemény legyen majd. Ezt a darás meggyre öntjük.Amikor a puding már épp csak langyos, összeolvasztjuk az étcsokit a tejszínnel, és ráöntjük a pudingra. Elsimítjuk, ha kell .Hűtőbe tesszük dermedni, kb. 3 órára.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el