Meggyes csokis pudingos
Hozzávalók (egy 30×28 cm-es tepsihez):
Alsó réteg:
- 1 kg meggy
- 1 l víz vagy a befőttnek a leve
- 20 dkg cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 23 dkg búzadara
Középső réteg:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 10 dkg cukor
- 8 dl tej
Felső réteg:
- 2 tábla (20 dkg) étcsoki
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A meggyet feltesszük egy lábasban a vízzel, a cukorral és a fahéjjal nagy lángra, a tűzhelyre. Amikor forr, belekeverjük a búzadarát, és amint újra forrni kezd, egy percig kevergetve hagyjuk, majd elzárjuk a gázt, mert nem főzzük szanaszéjjel a meggyet. A darás meggyet a hideg vízzel kiöblített tepsibe öntjük, és elegyengetjük. Elkészítjük a vaníliás pudingot, az előírtnál kicsit kevesebb tejjel, mert az a célunk, hogy jó kemény legyen majd. Ezt a darás meggyre öntjük.Amikor a puding már épp csak langyos, összeolvasztjuk az étcsokit a tejszínnel, és ráöntjük a pudingra. Elsimítjuk, ha kell .Hűtőbe tesszük dermedni, kb. 3 órára.