Meggyes gombóctorta


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg meggy
  • 5 dkg fahéjas cukor


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet felmelegítjük a cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Kimérjük a többi hozzávalót. A vajat felolvasztjuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez és mehet bele a többi hozzávaló is. Jól összedolgozzuk és hagyjuk kelni, kb 30 percet.  Ezután kinyújtjuk kb fél ujjnyi vastagságúra és kb.  5x5 -ös méretű kockákat vágunk. Mindegyik kockát megszórjuk fahéjas cukorral és teszünk bele egy - egy meggyet majd gombócokká gyúrjuk. Egy kerek tortaformában egymás mellé szorosan felsorakoztatjuk őket körben. Ha ez meg van egy kevés meggyet közé is teszünk. és betesszük a sütőbe sülni 180 fokra kb. 20-25 percre. Legyen szép aranybarna a a teteje. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el