Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 40 dkg magozott meggy
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésen). A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).