Meggyes piskóta


Hozzávalók: 

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 40 dkg magozott meggy
  • 1 csomag sütőpor


Elkészítés: 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésen). A tojássárgákat a porcukorral gépi habverő segítségével kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el