Mézes csirkemell sült paradicsommal és édesburgonyával


Hozzávalók:

  • 1 egész csontos csirkemell
  • 2-3 fürtös koktél paradicsom
  • 2 db édesburgonya
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

A csirkét és a paradicsomot megmosom. Az édesburgonyát vékonyan meghámozom és cikkekre vágom, sózom borsozom, és egy kicsi olajjal meglocsolom, majd megforgatom hogy mindenhol olajos és ízes legyen. A mézet, olajat, pirospaprikát, borsot, fokhagymát (vágd apróra vagy fokhagymanyomón nyomd át) és sót jól elkeverem egy tálban, hogy egynemű legyen. A csirkét beleteszem egy hőálló tálba vagy tepsibe és rálocsolom a keveréket. A paradicsomokat szárával együtt melléteszem sülni.

A burgonyát kb. 230 °C-os sütőbe teszem (légkeveréses) kb 20 perc alatt megsül, egyszer óvatosan forgassuk át a burgonyákat! Vigyázz mert puha! Ne törjenek össze mert püré lesz belőle.

A csirke is bekerül a sütőbe alulra kb 30 percre, néha locsoljuk meg a levével!

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el