Mézes krémes


Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg zsír vagy 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 4 evőnakál folyékony méz
  • 4 evőkanál tejföl 

Krém:

  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 3 púpozott evőkanál liszt
  • 7 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál rum (elhagyható) 


Elkészítése:

A hozzávalókból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá (ha kemény a tészta, öntsünk hozzá még tejet) és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.

A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 34,5*24 cm-es lapokká.

Helyezzük a lapokat sütőpapíros tepsi hátára (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!

A tejet tegyük fel forrni. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Sűrűn kevergessük le ne égjen, a lisztet szitáljuk bele, és sűrű pudingot főzzünk belőle. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a puha margarint.

A tölteléket felezzük el. Az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot.

A tetejére vagy csokimázat teszünk vagy porcukrot szórunk. 

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el