Padlizsánkrém


Hozzávalók: 

  • 0,5 kg kisült padlizsán húsa
  • 2 nagy csipet só
  • fekete bors (őrölt)
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg majonéz 


Elkészítése: 

Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm vagy fakanállal kikaparjuk, króm vagy fa villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk vagy fával, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el