Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 0,5 kg kisült padlizsán húsa
- 2 nagy csipet só
- fekete bors (őrölt)
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg majonéz
Elkészítése:
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm vagy fakanállal kikaparjuk, króm vagy fa villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk vagy fával, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.