Pöttyös süti


Hozzávalók: 

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 sütőpor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 8 tojás 

Krémhez: 

  • 50 dkg túró
  • 1,5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • 10 dkg cukor 

Tetejére:

  • 1 üveg meggybefőtt


Elkészítés:

A liszthez hozzákeverem a sütőport. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből habot verek, a sárgájához hozzáteszem a cukor és a vaniliáscukrot, szintén felverem. Amikor ezek megvannak, összekeverem, úgy hogy a habot ne törjük össze. 40x30-as tepsit kivajazom és belisztezem. Beleöntöm a masszát majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.A túrót, mascarponét, tejet, citrom reszelt héját és a fél citrom levét, cukrot robotgéppel összekeverem, majd ha kész a piskóta, és kihült, akkor a tetejét óvatosan levágom éles késsel (nem félbe) és a krémmel egyenletesen megkenem. A meggyet úgy szórod rá ahogy tetszik.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el