Pöttyös süti
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 sütőpor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 8 tojás
Krémhez:
- 50 dkg túró
- 1,5 dl tej
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom
- 10 dkg cukor
Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A liszthez hozzákeverem a sütőport. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből habot verek, a sárgájához hozzáteszem a cukor és a vaniliáscukrot, szintén felverem. Amikor ezek megvannak, összekeverem, úgy hogy a habot ne törjük össze. 40x30-as tepsit kivajazom és belisztezem. Beleöntöm a masszát majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.A túrót, mascarponét, tejet, citrom reszelt héját és a fél citrom levét, cukrot robotgéppel összekeverem, majd ha kész a piskóta, és kihült, akkor a tetejét óvatosan levágom éles késsel (nem félbe) és a krémmel egyenletesen megkenem. A meggyet úgy szórod rá ahogy tetszik.