Rakott kel


Hozzávalók:

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 0,7 kg darált sertéshús
  • 35 dkg rizs
  • 1,5 l tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj 

Elkészítése:

A kelkáposztát sós vízben feltesszük főni. Mialatt megfő, elkészítjük a tölteléket. Kevés zsiradékon a hagymát, fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. Miután a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és a pirospaprikát majd kissé megpirítjuk.Felöntjük 1dl vízzel. A rizst megfőzzük 35 dkg rizshez (1,7 a szorzó) 6 dl vízet adunk. 

Rizs főzése: 2 evőkanál olajat felhevítünk majd beletesszük a rizst, amit megpirítunk egy kicsit, csak hogy fehérebb legyen. Ezután felöntjük a vízzel és 2 kávéskanál vegetát adunk hozzá. Ha felforrt a víz takarékra vesszük és letakarjuk. Kb 15 perc. 

Ha a kel puhára főtt, leszűrjük, leveleire szedjük, és hagyjuk lecsepegni.Ha kész van a hús is és a rizs is keverd össze!A tál alját a vastagabb kel levelekkel béleljük, a töltelékből kb 4-5 evőkanálnyit rétegeztünk. majd 3 evőkanál tejföllel elsimítjuk. Addig rétegezd hogy a tetején levelek legyenek. A tetejét tejföllel majd reszelt vagy szeletet sajttal fejezzük be.Előmelegített sütőben 180C°-on 30-35 percig sütjük. A tetején a sajt legyen egy picit piros ! A sütőből kivéve tálalás előtt érdemes várni 10-15 percet, hogy kissé meghűljön a könnyebb szeletelés véget.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el