Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb (csirkemell)
- 30 dkg füstölt csülök vagy főtt füstölt császárszalonna
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 4 babérlevél
- 2 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél paradicsom
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- só (ha kell)
- bors
- pirospaprika
- víz
- étolaj
Elkészítése:
A hagymákat kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük, hozzáadjuk a paradicsompürét is. Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát - ha túl savanyú akkor átmossuk - felöntjük egy kis vízzel és puhára főzzük. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.