Székelykáposzta


Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb (csirkemell)
  • 30 dkg füstölt csülök vagy főtt füstölt császárszalonna
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 4 babérlevél
  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél paradicsom
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só (ha kell)
  • bors
  • pirospaprika
  • víz
  • étolaj 


Elkészítése:

A hagymákat kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük, hozzáadjuk a paradicsompürét is. Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát - ha túl savanyú akkor átmossuk - felöntjük egy kis vízzel és puhára főzzük. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el