Tárkonyos csirkeragu


Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell csont nélkül (kb. 35-40 dkg)
  • 5 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1/2 kisebb zeller
  • 1/2 kisebb karalábé
  • 3-4 darab burgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 púpos evőkanál liszt (sűrítéshez)
  • 2 darab hús- vagy zöldségleves kocka 
  • kb. 3-4 liter víz
  • 1 evőkanál tárkony 
  • só 
  • bors


Elkészítése: 

A zöldségeket és a húst felkockázod, a petrezselyemzöldet egyben bele teheted, felengeded a vízzel, sózod, borsozod, majd a két leves kocka is mehet bele. Tedd fel forrni. A tárkony 2/3-át tedd bele az elején, és mikor már majdnem kész akkor mehet bele a többi, hogy intenzív legyen a tárkony íze. Akkor van kész a leves ha a répa puha! Mielőtt lekapcsolod tejföllel és liszttel habard be, de nem kell hogy főzelék legyen! Kóstold meg ha kell még ízesítsd sóval, borssal vagy tárkonnyal

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el