Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell csont nélkül (kb. 35-40 dkg)
- 5 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1/2 kisebb zeller
- 1/2 kisebb karalábé
- 3-4 darab burgonya
- 1 szál petrezselyem
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt (sűrítéshez)
- 2 darab hús- vagy zöldségleves kocka
- kb. 3-4 liter víz
- 1 evőkanál tárkony
- só
- bors
Elkészítése:
A zöldségeket és a húst felkockázod, a petrezselyemzöldet egyben bele teheted, felengeded a vízzel, sózod, borsozod, majd a két leves kocka is mehet bele. Tedd fel forrni. A tárkony 2/3-át tedd bele az elején, és mikor már majdnem kész akkor mehet bele a többi, hogy intenzív legyen a tárkony íze. Akkor van kész a leves ha a répa puha! Mielőtt lekapcsolod tejföllel és liszttel habard be, de nem kell hogy főzelék legyen! Kóstold meg ha kell még ízesítsd sóval, borssal vagy tárkonnyal