Töltött paprika
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 12 dkg rizs
- 2,5 kk só
- 1 csipet bors
- 4 db TV paprika
- 2 nagy konzerv paradicsompüré
- 2 ek cukor vagy folyékony édesítő
- 1 csipet vegeta
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Ha maradna még hús akkor gombócokat formálunk belőle és a paprika mellé rakjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat. Ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.