Töltött paprika


Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 12 dkg rizs
  • 2,5 kk só
  • 1 csipet bors
  • 4 db TV paprika
  • 2 nagy konzerv paradicsompüré
  • 2 ek cukor vagy folyékony édesítő  
  • 1 csipet vegeta


Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Ha maradna még hús akkor gombócokat formálunk belőle és a paprika mellé rakjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat. Ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el