Vadas
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 l tejföl
- mustár (kb. 2 evőkanál)
- babérlevél
- só
- pirospaprika
- bors
- 1 dl olaj
- 1 üveg sűrített paradicsom
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük az olajon. A szeletekre vágott nyers húst a hagymára tesszük kicsit megpirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá amennyi szószt szeretnénk. Beledobáljuk a babérleveleket, beletesszük a sűrített paradicsomot, megfűszerezzük (só, bors), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt, és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, liszttel besűrítjük. Kenyérgombóc helyett én tésztával tálalom.