Vadas


Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús 
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 l tejföl
  • mustár (kb. 2 evőkanál)
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 dl olaj
  • 1 üveg sűrített paradicsom 


Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük az olajon. A szeletekre vágott nyers húst a hagymára tesszük kicsit megpirítjuk, majd annyi vizet öntünk rá amennyi szószt szeretnénk. Beledobáljuk a babérleveleket, beletesszük a sűrített paradicsomot, megfűszerezzük (só, bors), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt, és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, liszttel besűrítjük. Kenyérgombóc helyett én tésztával tálalom.

Minden jog fenntartva 2013
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el